lauantai 8. joulukuuta 2012

Miksi ulkomailla on helpompi laihduttaa?

Laihduttajan reissublogia pitävä Sam kirjoittaa siitä, miten laihdutusurakasta voi selviytyä reissatessaan pitkin poikin maapalloa. Innostuin tässä miettimään itsekin laihduttamisen ja matkailun yhdistelmää.

Uskon tuohon taktiikkaan täysin, sillä ainakin omat kokemukseni puhuvat matkustamisen ja laihduttamisen puolesta. Oikeastaan aina, kun lähden jollekin matkalle, oli se sitten viikon mittainen leiri tai kahden kuukauden/puolen vuoden pituinen muu pyrähdys, niin painoni putoaa reissun päällä.

Ennen söin matkoilla ehkä vieläkin epäterveellisemmin (jos mahdollista) kuin kotona. Siitä huolimatta yleensä vähäiseksi jäänyt ruokamäärä (vaikka yleensä sitäkin lihottavampi) ja väkisin tullut liikunta saivat vaa'an numerot painumaan alaspäin.

Viimeksi laihduin kunnolla reissussa vuonna 2008, mutta nekin kilot lihoin kunnioitettavasti takaisin kotiin palattuani. Näin se kaava on aina toiminut. Sama temppu toimi viime syksynä, paitsi että tällä kertaa en ole lihonut takaisin.

Noiden matkasyömisten suhteen on kyllä hiukan tapahtunut edistystä, sillä tämän vuoden puolella tekemilläni matkoilla mässyttäminen ja suklaapatukoiden mutustelu on jäänyt onneksi vähemmälle. Ehkä sinne päähän on uppoutunut edes jotain... Parasta on ollut se, etten ole oikeastaan edes kaivannut niitä suklaavälipaloja tai muita. Voisiko siitä tavasta päästä oikeasti kokonaan eroon?

Olen nyt saanut ruokakauppareissujeni ostoslistan jotenkin täsmäämään siinä mielessä, että tiedän, mitä "terveellisiä" juttuja haluan arkena syödä ja kuinka paljon. Olen myös löytänyt itselleni sopivat rahkat ja raejuustot ja muut. Nyt torstaina edessä olevan muuton myötä täytyy toivoa, että pystyn aloittamaan uudessa maassa täysin puhtaalta pöydältä ja jaksaisin tutkia niitä paikallisen ruokakaupan hyllyjä sen verran, että löytäisin sieltä hyvät ja terveelliset tuotteet näiden Suomi-versioiden tilalle. Se jää nähtäväksi.

Mutta tämän aamuyön johtopäätöksiin: kannattaa lähteä reissuun. Säästöt ehkä hupenevat, mutta laihtunut kroppa ja terveys kiittävät.


"Miullon sellane periaate et rahat menee ennemmi tai myöhemmi ja jos on kivaa ni ennemmi."

2 kommenttia:

 1. Matkailu voi muuttaa ihmistä niin eri tavoin; voi nähdä maailman uudella tavalla ja omaksua erilaisen kulttuurin tavat itseensä. Se on myös mahdollisuus muuttaa kaikkea ennalta tiedettyä, esimerkiksi näkemystä omasta vartalosta ja elämäntavoista :)

  Kun kerran heittää kaiken tutun ja turvallisen mäkeen, miksei myös niitä hirmuisia ruoka-annoksia ja sohvalla makoilua!

  Ja nyt olen utelias, mihin päin olet muuttamassa? :) Onneksi olet etukäteen tutkinut ruokavaihtoehtoja Suomessa, niin paljon helpompaa löytää hyviä ehdokkaita muualta! Nimimerkillä "Lähti itse reissuun ilman mitään käsitystä mistään, ja siksi kuvitteli paikallisen ruuan olevan aina terveellistä."

  Tsemppiä muuttoon ja uuden elämän(tapojen) aloitukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisauden sanoja. :) Mikään muu ei anna yhtä hyvää mahdollisuutta elämän muuttamiseen (muutenkin kuin vain ruokailutapojen osalta) kuin kaiken heittäminen ylösalaisin, paikkakunnan tai jopa maan vaihto.

   Olen menossa tuonne Brittein saarelle vähän katselemaan. :) Saa nähdä, miten asiat lähtevät siellä rullailemaan. Eiköhän se siitä!

   Kiitos tsemeistä, niitä tarvitaan!

   Poista