perjantai 7. joulukuuta 2012

Korsetti kuntoon lankulla

Olen tilaillut Kuntoplus-lehteä itselleni motivaatioksi. Olen tykännyt siitä kyllä ja saanut ihan kivoja ideoita ruuan ja liikunnan suhteen. Mutta onhan se vähän sellainen... miten sen nyt sanoisi. Jenkkityylinen ehkä.

Kuntoplussassa on kauheasti juttuja siitä, mitä ruoka-aineita pitää välttää ja mitä kannattaa suosia, jotta ei sairastuisi milloin mihinkin tautiin. Tällä vältät kurkku- ja paksusuolisyövän, tällä taas rinta- ja haimasyövän, tämä raaka-aine antaa sinulle kaksi vuotta lisäelinaikaa ja tämä taas vie sinulta vuoden pois. Ahdistavia varoituksia jokaisesta maailman hiukkasesta. Ei elämää nyt vain yksinkertaisesti voi elää tuolla tavalla, miksi siis pelotella ihmisiä jatkuvalla syötöllä?

Naurettavia tutkimuksia. Valitettavasti elinikäni tai riskini sairastua syöpään eivät välttämättä liity yhtään mitenkään ruokailutottumuksiini. Olisi ihanaa ja naurettavan helppoa, jos näin olisi.

Olen kuitenkin selvinnyt näiden hömppätutkimusten tuottamasta ärsytyksestä ja pitänyt lehteä ihan kivana innostajana liikunnan pariin. Siitä kyllä huomaa, että lehden päätoimittaja on jossaki Tanskassa tai Norjassa tai missä lie, eikä Suomen päässä julkaisuun tehdä juurikaan juttuja. Täytyisi tutustua joihinkin muihinkin liikuntalehtiin, jos sieltä löytyisi joku oikeasti laadukas julkaisu.

Kuntoplussan verkkosivuilla on kuitenkin ihan kivoja juttuja välillä. Olin pari viikkoa taannoin gluteenittomalla, kun olen kuullut viljojen välttelyn vaikuttavan positiivisesti joidenkin nivelreumapotilaiden niveltulehduksiin, eli että siis tulehduksia esiintyy viljattomalla ruokavaliolla vähemmän. Luin netistä, että monet ovat huomanneet vaikutukset jo yhden tai kahden viikon jälkeen.

En huomannut parissa viikossa itse mitään ja aloin syödä taas viljoja oikeastaan puolivahingossa, kun olin kylässä eri kulttuurista olevan ystäväni ystävien luona, enkä kehdannut mitenkään kieltäytyä perheen äidin tekemästä perinteisestä leivästä. Tuli kauheat paineet... He ovat niin superkohteliaita, etten kehtaa kieltäytyä mistään. Se olisi jos ei nyt loukkaus, niin ainakin todella epäkohteliasta. Mutta haluaisin kokeilla tuota viljatonta joskus uudestaan, mutta tähän kohtaan se ei nyt valitettavasti sovi tuon tulevan ulkomaan elon vuoksi.

Vähän rönsyilen nyt! Takaisin itse asiaan. Eli siis Kuntoplussassa oli taannoin juttua korsettilihasten vahvistamisesta. Vahva selkä ja vatsa tänne kitoos! Olen yrittänyt nyt tehdä näitä lankkuja kolmisen minuuttia noin joka toinen päivä, joskus useammin ja joskus harvemmin.

Jaksan päivästä riippuen tehdä pari minuuttia siten, että teen kaksi kokonaista minuuttia yhdellä tauolla, ja kolmannen minuutin tauottaen. Joskus taas en meinaa saada minuuttiakaan täyteen ilman taukoa, riippuen siitä, olenko rehkinyt ennen tuota treeniä. Mutta tehokas se on, ei voi muuta sanoa! Valitettavan usein tuo vain unohtuu, jos en ole muuten harrastanut sinä päivänä liikuntaa.

Mutta huomenna hiihtämään!

2 kommenttia:

  1. Itekin aikoinaan tilasin Kuntoplussaa, siinä oli silloin todella hyviä kirjoituksia (plus kaiken maailman jumppa-DVD:tä ja laihduttamisopuksia :D)

    Tässä ristiriitojen maailmassa kaikki on jollain tavalla epäterveellistä. Ja jos jokin on painonpudottajalle kannattavaa, on se pitkässä juoksussa haitallista. Kamalan vaikeaa saada selkoa :<

    Liikuntajutut, suurta plussaa! Fit-lehti on ainakin yksi kehutuimmista :)

    Hyvää hiihtoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ookoo, pitää siis tutustua tuohon Fittiin! Kiitos vinkistä :)

      Poista