tiistai 3. heinäkuuta 2012

Liikuntamuotoja pläskille?

Olen nyt menestyksekkään elämäntapamuutokseni viikkoina yrittänyt liikkua paljon. Ja oikeasti olen liikkunut ihan sairaan paljon siihen nähden, mitä tein ennen. Olisi ihanaa jaksaa enemmän, joten hyvä kunto on enemmän kuin toivottua.

Olen lähinnä pyöräillyt, käynyt salilla ja käynyt muutamissa erilaisissa jumpissa. Sen lisäksi pyöräilen töihin (matka on naurettavan lyhyt, mutta silti), yritän kävellä mahdollisimman paljon rappusia aina tilanteen tullen ja muutenkin jättää auton useammin kotiin.Yritän myös joka ilta tehdä vatsalihaksia ennen nukkumaan menoa, tai salin jälkeen kotona ennen suihkua.

Olen surffaillut netissä ja yrittänyt vakuuttaa itseäni siitä, että pyöräily on hyvää liikuntaa. Ja onhan se! Jotenkin vain tuntuu, että se ei ehkä olekaan ihan niin tehokasta kuin ajattelin. Mutta tärkeintä on, että se on mukavaa. Ja oikeastihan se siis on tehokasta, mikäli ei vain rullaile eteenpäin.

Jumpat ovat zumbaa ja sh’bamia, ihan hauskoja juttuja. Kauhea hiki siellä ainakin tulee. Minulla on nivelsairaus, enkä pysty tekemään ihan kaikkea, mutta suunnilleen kuitenkin.

Olen käynyt salilla aina jumppien jälkeen, se on ihan mukavaa. Plus jää salille lähtemisen vaiva, kun olen siellä jo valmiiksi. Teen siellä crosstraineria 12minx2, lisäksi vatsalihaksia, selkää ja käsiä. Jalkoja en oikein voi, kun ei ole sitä hemmetin reisien lähentäjälaitetta. Kaikki muut laitteet liittyvät jotenkin polviin, joita en voi ärsyttää.

Nyt tilasin uuden jutun netistä... toivon, että se tulee nopeasti ja hurahdan siihen. Ostin pari vuotta sitten hulahulavanteen, kun luin jostain sen treenaavan hyvin vatsalihaksia. En kuitenkaan ikinä oppinut pyörittämään sitä.

Sitten luin, että painavampi vanne on tehokkaampi ja sitä on helpompi pyörittää. Nyt törmäsin sattumalta tähän artikkeliin. Houkuttelevia tuloksia, eikö? Kuuden viikon treenillä toiselta lähti neljä senttiä lanteilta ja toiselta viisi.

Treeniä pitää tehdä kolme kertaa viikossa ja kymmenisen minuuttia kerralla. Lisäksi tuolla sanotaan, että se on yhtä tehokasta ja sykettä nostattavaa kuin aerobinen treeni. Sold!

2 kommenttia:

 1. miks et voi rasittaa polvia?
  Sori ku olen näin kyyninen, mut useimmat jotka sanoo ettei voi esim tehdä kyykkyä polvien tms takia niin skippaa jalat lähinnä siks et jalkatreeni on niin kokonaisvaltaisen tuskallista. Eli tekosyy. Mut treenaaminen vaan ei oo aina mukavaa - jos se on, niin se ei tuota tulosta. Kylmä fakta. Eli onko sun polvissa oikeesti joku?
  Ja en avannut tuota linkkiä vielä, mut MIKÄÄN liikuntamuoto ei auta jos sitä tekee 30min viikossa. Liikkumisesta pitää tulla elämäntapa jos haluaa olla terve :)

  VastaaPoista
 2. Saat olla kyyninen, ei huolta! Sairastan nivelreumaa ja suurin ongelmani ovat osaksi varmasti juuri painon vuoksi nilkat ja polvet, mutta erityisesti leikattu vasen polvi. Se kestää tätä nykyä aika hyvin pyöräilyä, jos sen tekee nätisti eikä runno, ja kyykkyjä ym. myös jonkin verran.

  Tilanne on todella hyvä siihen nähden, mitä se oli esimerkiksi muutama vuosi sitten. Painoilla en polvea kuitenkaan voi rasittaa. :/

  Olen samaa mieltä tuosta, että puoli tuntia viikossa ei riitä. Toivon kuitenkin, että tässä tapauksessa tuollainen "keskitetty" treeni tukisi muuta liikuntaa. Tai ainakin toivoa sopii... :D Ja tärkeintä kai on se syöminen, jonka kanssa kamppailen jatkuvasti.

  VastaaPoista