tiistai 17. heinäkuuta 2012

Callaneticsia ja voimavanteilua

Nyt on pakko kokeilla tuota Callaneticsia. Juuri sellaista notkeutta ja kiinteytymistä tarvitsisin, vaikka kunnon nousu hikijumpallakin olisi toki toivottavaa. Olen muuttamassa syksyllä solukämppään, josta ehkä löytyy oma crosstrainer. Sitä jos maksaisi 15 minuuttia päivässä...

Ostin sen sellaisen Powerhoop-voimavanteen ja aion aloittaa sen kanssa treenin huomenna. Vaikutti ihan hauskalta laitteelta kun kokeilin, pystyin jopa pyörittämään sitä ihan mukavasti. Tavallista hulavannetta en osaa pyörittää yhtään, kiitos rautakankilanteideni ja olemattomien vatsalihasteni.

Vanteen kanssa aloitetaan tosi varovaisesti, sillä se voi aiheuttaa mustelmia ja kipuja aluksi. Vähän kerrallaan ensin ja sitten kun siihen on tottunut, voi vetää kunnon treeniä.

Viikonlopun ruokailut menivät vähän pieleen, mutta eivät niin surkeasti kuin olisivat voineet. Että sikäli ihan hyvä juttu!

Paino ei ole liikkunut mihinkään ja vyötärökin on näyttänyt samaa lukemaa, mutta olo on todella hyvä. Paitsi että kun kävin tänään salilla, niin se maistui aivan järkyttävältä puulta. Plöääh. Callaneticsilla olisi kai oikein ja ahkerasti tehtynä mahdollista saada notkeutta ja pidemmät, "pienemmät" lihakset kuin saliharjoittelulla. Toivon, että innostuisin tästä. Voisihan sitä tehdä noita molempia vuorotellen, niin ei ehkä ehtisi kyllästyä kumpaankaan.

Ja jotenkin en oikein tykkää tuosta salista... Vaikka ne jumpat on kyllä kivoja ja mukavaa vaihtelua. Mutta tuolla patsastelee miehiä, jotka tuntuvat suurimman osan ajasta vain kyyläävän muita ja sitten taas riuhtovat painoilla muutaman setin ja jatkavat kiertelyä. Tai oikeastaan siellä on yksi sellainen mies, joka tuntuu olevan siellä aina. Häiritsee vähän, vaikka pitäisi vain keskittyä omaan juttuuni ja unohtaa kaikki muut.

Tätä nykyä mua väsyttää paljon vähemmän kuin ennen ja pärjään paljon lyhkäsemmillä yöunilla. Normaalisti tarvitsisin mielellään noin yhdeksän tuntia unta, nyt olen jaksanut painaa työpäiviä 5-7 tunnin yöunilla ihan hyvin - ainakin toistaiseksi. Tosi hassua ja mukavaa. Ja vaikka olen nukkunut noin vähän, en ole koomannut väsymyksestä tietokoneen äärellä kuten normaalisti, vaan jaksanut mennä päivän jälkeen hyvin vielä jumpallekin. Me likey!

4 kommenttia:

 1. Sitä niiden miesten kiertelemistä ja kyyläämistä kutsutaan palautukseksi. Heidän tavoitteena on ilmeisesti kasvattaa lihasvoimaa, siksi pitkät palautukset sarjojen välillä :) Jos haluaa tehä maksimipainoilla, pitää olla pitkä palautus :) Niin mäkin teen sillon kun treenaan voimaa.
  Jos tavotteena on pelkkä lihasten kasvatus niin palautukset voi olla lyhyemmätkin. Painonpudottajalla /muutenvaan kunnonkohottajalla taas palautukset on lyhyimmät, ja sykkeet kokoajan korkeella, koska se on sen tavotteen kannalta oleellista :). Jokasella on omat tavoitteet ja sen mukaan sitten erillainen tapa treenata!

  Ja viel yks juttu... 15min crosstrainerilla illassa = liian vähän = ei tuloksia :) Sori kun oon tällanen kusipää ja tuun laukoo totuuksia hih. Hyvää mä vaan tarkotan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen ajatellutkin heidän tekevän juuri tuota. Olen käynyt aikaisemmin salilla, joka oli vain naisille, joten miesten läsnäoloon on kestänyt vähän aikaa tottua. Ja salilla ollessa on niin super itsetietoinen olo, tunnen kaikki läskini ja tiedän näyttäväni hikoilevalta ihrapallerolta. :D Varmaankin sen vuoksi tuntuu, että kaikki tuijottavat, vaikka tuskin ketään voisi vähempää kiinnostaa minun vatsalihasliikkeeni. Ongelma on valitettavasti pääni sisällä, mutta toivon sen suodattuvan kovalla siedätyshoidolla pois.

   Olen iloinen, että sain ylipäätään oikeasti mentyä tuonne salille. Ensin hannailin juuri sen takia, että se on yhteissali ja kaikki kuitenkin vain katsovat ja naureskelevat minulle päänsä sisällä. Itsetunto ohoi!

   No voi itku, tuhosit crossihaaveeni :D Puoli tuntia päivässä olisi hyvä määrä treeniä, vai? Ajattelin tuota vartita päivässä jo sillä, että se olisi heti sata kaloria pois massasta. Ehkä kannattaisi pyrkiä tuohon puoleen tuntiin jo heti alusta lähtien.

   Ja ihan tosissaan, tervetuloa murskaamaan unelmiani :D Se on vain tervettä, ja on mukava kuulla kommentteja joltain, joka tosissaan tietää, mitä tekee.

   Poista
  2. 40min liikuntaa päivässä on kuules minimi :) ja sekin on kylmä totuus :)
   Tietty jos olet samana päivänä jo liikkunut vaikka tunnin niin ehkä 30min riittää. Helppoa tietä ei kuitenkaan ole kun painoa yrittää saada alas. Mut onneks liikkumisen tuottama henkinen ja fyysinen hyvänolontunne palkitsee aina, toivottavasti koukutut siihen :)

   Ja tohon salil käymiseen... En usko et kukaan arvostelee sua kun salilla hikoilet, päinvastoin se nostaa pisteitä muiden silmissä kun siellä ahkeroit :)

   Poista
  3. Okei, eli 40 minuutista lähdetään. Toivon kanssa koukuttuvani liikuntaan, juuri sitä kaipaisin! Se olisi niiiiiin mahtavaa.

   Toivottavasti eivät arvostelekaan ja jos niin tekevät, niin mun pitäisi pystyä ajattelemaan jotain ihan muuta. Arvostelkoot. :)

   Poista