perjantai 3. syyskuuta 2010

Painoindeksi vs. VSL-luku

Nykyisen projektini aloitin 5.7., enkä ole oikein pysynyt itselleni asettamissani tavoitteissa. Alkupainoni oli 99kg, ja tavoitteeni olla tällä viikolla (vko 35) 87kg painava. Nykyinen painoni on kuitenkin 96kg, eli valitettavasti olen 9 kiloa jäljessä! Olen n. 164cm pitkä, eli painoindeksini on tällä hetkellä 35,7 eli vaikea lihavuus. Hälytyskellot!

Mikä ihana ajatus... voisin olla nyt 87-kiloinen. Vau.

Dr. Phil esittelee Painonpudotushaaste-kirjassaan paremman keinon normaalipainon löytämiseen, kuin mitä painoindeksi tarjoaa. Hän puhuu vyötärö-lantio-suhteesta (VSL), jonka saa näin:
-Mittaa mittanauhalla vyötärönympärys juuri ja juuri navan yläpuolelta.
-Mittaa lantionympärys sen leveimmältä kohdalta.
-Saat selville vyötärö-lantio-suhteesi eli VLS-lukusi jakamalla vyötärönympäryksen lantionympäryksellä.

Mittanauha esiin!

Naisen VSL-luvun pitäisi olla ihannetapauksessa alle 0,80 tai pienempi, miehellä taas 0,95 tai pienempi. Laihtuessa kaikki ihra jakaantuu kropassa uudelleen, jolloin myös siis tämä luku laskee. Tämä keino on tavoitepainon mittaamiseen Philin mielestä parempi keino kuin vanhanaikainen painoindeksi, joka ei välttämättä vissiin kerro koko totuutta nykyihmisen ihannepainosta.

Minun VSL-lukemani pitäisi olla vissiin noin 0,61, kun tällä hetkellä se on 0,98. Jos nyt pääsisin edes alle tuon normaalin lukeman (0,80), niin olisi jo hyvin!

Vähän taas ruokapäiväkirjapäivitystä!

Torstai 2.9.
Aamupalaksi mysliä, jogurttia ja mustikoita
Päivällä banaani ja Fitness-patukka
Illalla kaksi Ikean pikku hot dogia + omenapiirakka jäätelöllä puoliksi
Vielä illemmalla Hesen juustohampurilainen

Perjantai 3.9.
Aamupalaksi mysliä, jogurttia ja mustikoita
Päivällä Subwayn tonnikalapatonki
Kaksi tomaattia
Yksi karjalanpiirakka
Iltapalaksi mysliä, jogurttia ja mustikoita

Ehkä elän jossain kuplassa, mutta heti on parempi olo, kun ei ole syönyt pariin päivään hullun lailla karkkia tai muuta rasvaista ruokaa. Olen katsellut vähän kaikenlaisia reseptejä joka puolelta. Kävin myös eilen hakemasta kauppahallista ainekset raakasuklaaseen. Tosi kallista! Pelkään vain, että se koko satsi menee piloille (kun sellaisen joskus jaksan vääntää) ja rahat kankkulan kaivoon. Nooo... kaipa se siitä.

Nyt läski vähän siivoilee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti